Det kan lyde som en smart måde at tjene penge på, men det skal først og fremmest være fordi, man elsker emnet i form af VBA, at man laver materialer til VBA kurser, og ikke fordi man vil tjene penge.

Men det kan faktisk være smart i flere forstande, hvis en erfaren person i VBA laver kursusmaterialet, for hvis nu vedkommende har undervist i den slags før, så kan man udføre og lave noget undervisningsmateriale i form af lærebøger, øvelser og opgavebøger efter, at de vil passe til en undervisningsform.

Specielt smart er det dog, hvis man ligefrem selv er underviseren, der lavet materialet til brug ved egen undervisning, for så er man helt sikker på, at materialet passer til ens undervisningsform og den måde, man opfatter VBA på.

Du kender det sikkert fra nogle andre undervisningssammenhænge, for underviseren er mere eller mindre (u)tilfreds med det vedlagte materiale, enten fordi der ikke findes andet, eller fordi man bliver nødt til at springe sider eller pointer over, man ikke mener, flugter med undervisningen.

Desuden er bøger jo statiske, medmindre de udgives online, så hvis der sker noget nyt med VBA – som er mere reglen end undtagelsen – så skal man hen at trykke helt nye undervisningsbøger til undervisningen, når der er sket markante ændringer (nok).

Og hvornår gør der så det? Det er svært at svare konkret på.

Men hvor kommer det med pengene så ind i billedet, spørger det.

Jo, den slags bøger kan man som det første sælge i boghandlen, som e-bøger, lydbøger og videre, så man kan tjene lidt der.

Ved nogle kurser betaler man også for undervisningsmaterialet, som man får udleveret, mens andre kursister får at vide, at de selv skal ud at købe det.

Så er der de såkaldte bibliotekspenge, som forfatteren får af, at deres bøger står på bibliotekerne og bliver udlånt.

Vælger kursisterne så eller andre at låne bøgerne, så tjener forfatteren – som kan være underviseren – også penge på den måde.