Et sæbebehandlet trægulv, som er blevet plejet og vedligeholdt med kærlig omsorg og efter alle gældende forskrifter, kan holde sig smukt, lyst og silkemat i overfladen i lang tid. Det kræver, at man hver eneste uge sætter tid af til at vaske gulvet med særlig plejende sæbe – meget grundigt. Ved en sæbebehandling arbejdes en speciel sæbe ned i træværket, som har en både beskyttende, plejende og – i visse tilfælde – lysnende effekt. Sæben danner en hinde, som skal vedligeholdes, og derfor er den hyppige gulvvask nødvendig, hvis gulvets overflade skal forblive lys, ensartet og beskyttet mod daglig slid.

Sæbebehandlede trægulve bliver hurtigt grimme

Hvis denne rutine forsømmes, vil det smukke træværk hurtigt begynde at bære præg af daglig brug. Slitagen viser sig først i form af de såkaldte slidspor, som består af støv og snavs, som er trådt ned i træværkets overflade – og bliver siddende trods vask. Slidspor i et sæbebehandlet trægulv vil først og fremmest vise sig der hvor gulvet anvendes mest, for eksempel i gennemgange mellem døre eller rundt om familiens spisebord.

Når først de gråligt matte slidspor begynder at optræde, er det et tegn på, at den beskyttende sæbehinde er slidt bort. Og så er det for sent at prøve at genskabe den. Gulvet vil uvægerligt blive grimmere og mere plettet, idet træværket ikke længere er hydreret og beskyttet. Spildte væsker vil suges ned i gulvet, og danne grimme skjolder i træværkets overflade. Det udtørrede træværk vil være mere tilbøjeligt til at danne splinter. Og gulvet vil fremstå nusset og snavset uanset hvor grundigt du vasker det.

Få det smukke gulv igen med en gulvafslibning

Den eneste måde, hvorpå du kan genskabe gulvets smukke og skinnende overflade, er ved en grundig gulvafslibning med en beskyttende efterbehandling. Du kan få et tilbud på en professionel gulvafslibning på gkservice.dk